Canadian acuzat de trafic de droguri, condamnat la moarte în China. Justin Trudeau denunţă decizia

Un cetăţean canadian a fost condamnat la moarte de o instanţă judiciară din China pentru trafic de droguri, premierul Canadei, Justin Trudeau, acuzând Beijingul că utilizează arbitrar pedeapsa capitală, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2391 afișări
Imaginea articolului Canadian acuzat de trafic de droguri, condamnat la moarte în China. Justin Trudeau denunţă decizia

Canadian acuzat de trafic de droguri, condamnat la moarte în China. Justin Trudeau denunţă decizia

Condamnarea la moarte şi reacţia lui Justin Trudeau riscă să agraveze criza dintre Beijing şi Ottawa, izbucnită după arestarea în Canada, la cererea SUA, a directorului financiar al companiei Huawei, Meng Wanzhou. În replică, autorităţile chineze au arestat doi canadieni.

Tribunalul din provincia chineză Dalian (Liaoning) a decis condamnarea la moarte a canadianului Robert Lloyd Schellenberg, care contestase o sentinţă iniţială de 15 ani de închisoare pentru trafic de droguri. Schellenberg poate contesta condamnarea la moarte în zece zile.

"Noi, ca Guvern, suntem extrem de preocupaţi, şi la fel ar trebui să fie toţi prietenii internaţionali şi aliaţii, de faptul că în China s-a început aplicarea pedepsei cu moartea în mod arbitrar, cum se întâmplă în acest caz", a reacţionat Justin Trudeau.

Verdictul în cazul lui Robert Schellenberg a fost condamnat şi de organizaţii internaţionale pentru drepturile omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici