Cancelarul Austriei consideră "utopic" planul lui Emmanuel Macron de reformare a Uniunii Europene

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a catalogat drept "utopice" unele dintre ideile prezentate de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, pentru reformarea Uniunii Europene, relatează site-ul Politico.eu.

740 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Austriei consideră "utopic" planul lui Emmanuel Macron de reformare a Uniunii Europene

Cancelarul Austriei consideră "utopic" planul lui Emmanuel Macron de reformare a Uniunii Europene

"Există multe idei prezentate de Emmanuel Macron pe care le respingem. Prin urmare, suntem recunoscători pentru reacţia lui Annegret Kramp-Karrenbauer, întrucât îi împărtăşim ideile în multe privinţe", a declarat Sebastian Kurz.

Annegret Kramp-Karrenbauer, noul lider al partidului german Unuinea Creştin-Democrată (CDU), a afirmat, referindu-se la planul lui Emmanuel Macron de reformare a UE, că "centralismul european, etatismul european, sistemele sociale comune şi introducerea salariului minim sunt abordări greşite".

Sebastian Kurz consideră că multe dintre ideile evocate de Emmanuel Macron sunt "foarte nerealiste", chiar "utopice", argumentând că standardele de trai diferă foarte mult la nivelul Uniunii Europene, astfel că eventuala mutualizare a datoriilor şi instituirea salariului mimim ar fi măsuri "periculoase".

Emmanuel Macron a prezentat, în contextul campaniei pentru scrutinul europarlamentar, viziunea sa despre Europa. Liderul de la Paris a pledat pentru "renaşterea europeană", subliniind că "scrutinul europarlamentar va fi decisiv pentru viitorul continentului". "Niciodată după al II-lea Război Mondial Europa nu a fost atât de necesară. În acelaşi timp, Europa nu a mai fost în atât de mare pericol", a spus Macron, subliniind că ieşirea Marii Britanii din UE reprezintă "un simbol al crizei cu care se confruntă Europa". "În privinţa imigraţiei, cred într-o Europă care îşi protejează atât valorile, cât şi frontierele", a precizat Macron.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici