Cancelarul german Angela Merkel, în vizită la Roma, pentru a-l întâlni pe premierul Giuseppe Conte

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va efectua luni o vizită în Italia pentru a-l întâlni pe prim-ministrul Giuseppe Conte, prima reuniune de acest fel după schimbarea Guvernului de la Roma, relatează site-ul agenţiei Dpa.

343 afișări
Imaginea articolului Cancelarul german Angela Merkel, în vizită la Roma, pentru a-l întâlni pe premierul Giuseppe Conte

Cancelarul german Angela Merkel, în vizită la Roma, pentru a-l întâlni pe premierul Giuseppe Conte

Nou guvern italian de coaliţie, de centru-stânga, format din Mişcarea Cinci Stele şi din Social Democraţi, este considerat de către liderii europeni ca fiind mult mai pro-european decât fosta coaliţie de guvernământ, condusă tot de Conte, schimbată în August.

Italia şi Germania sunt două dintre cele şase state fondatoare ale Blocului comunitar european, acestea întreţinând relaţii bilaterale însemnate, marcate de un volum comercial reciproc în valoare de 130 miliarde de euro pe an.

Obiectul discuţiilor dintre cei doi lideri nu este cunoscut încă.

Punctul fragil al relaţiilor bilaterale dintre cele două state este reprezentat de problema imigranţilor, cu precădere a celor salvaţi din Marea Mediterană care ajung în Italia, Berlinul făcând demersuri pentru a convinge Roma să asimileze o parte dintre aceştia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici