Candidatul Ungariei, respins odată cu Plumb. Premierul Orban îşi declară susţinerea pentru Trocsanyi, în pofida avizului negativ de la comisia JURI din Parlamentul European

Premierul Viktor Orban şi-a declarat susţinerea pentru Laszlo Trocsanyi, propus de Ungaria la funcţia de comisar european, care, alături de candidata României, Rovana Plumb, a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European.

922 afișări
Imaginea articolului Candidatul Ungariei, respins odată cu Plumb. Premierul Orban îşi declară susţinerea pentru Trocsanyi, în pofida avizului negativ de la comisia JURI din Parlamentul European

Candidatul Ungariei, respins odată cu Plumb. Premierul Orban îşi declară susţinerea pentru Trocsanyi, respins de comisia JURI din Parlamentul European

"Sunt convins că (Trocsanyi) este cel mai potrivit candidat să devină membru al Comisiei Europene", a declarat liderul de la Budapesta pentru un post de radio ungar, informează agenţia Reuters.

"Păcatul lui a fost acela de a ajuta Guvernul şi pe mine (...) să protejăm Ungaria de migraţie", a subliniat Orban.

Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi, candidaţii României şi Ungariei la funcţii de comisar european, au primit, joi, aviz negativ în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European, ca urmare a unor suspiciuni privind potenţiale conflicte de interese.

Avizul negativ primit de candidatul Ungariei este o lovitură pentru Orban, care l-a propus Trocsanyi şi care în ultimii ani s-a aflat constant în conflict cu Bruxelles-ul în legătură cu politicile sale privind migraţia şi statul de drept. Trocsanyi a fost nominalizat să preia postul de comisar european pentru extindere şi politica de vecinătate.

Orban a explicat că a discutat despre Trocsanyi cu noul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi aşteaptă o explicaţie scrisă de la Bruxelles înainte de o avea o nouă discuţie cu privire la ce este de făcut mai departe pentru a rezolva situaţia.

Taguri:
ungaria,
ue,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici