Capitala chineză, sub teroarea unui virus mortal

Locuitorii capitalei chineze sunt îngrijoraţi de răspândirea unui virus care a provocat deja moartea a 26 de copii în China, pe fondul unei epidemii care numără deja aproape 12.000 de cazuri.

24 afișări
Imaginea articolului Capitala chineză, sub teroarea unui virus mortal

Capitala chineză, sub teroarea unui virus mortal (Imagine: Mediafax Foto)

Boala este una comună în rândul copiilor, cauzată de o familie de virusuri numiţi enterovirusuri, şi izbucneşte în mod frecvent în China.

Actuala epidemie a dus însă la un număr ridicat de victime, în special din cauza enterovirusului 71 (EV71) care poate provoca forme severe de febră, palarizie şi chiar meningită virală.

Aproximativ 11.905 de cazuri au fost semnalate în China în cursul acestui an, a relatat agenţia oficială China Nouă. EV71 a provocat deja moartea a 26 de copii, în special în oraşul Fuyang situat în provincia Anhui din estul ţării. Cel puţin două decese au fost semnalate în provincia Guangdong din sudul ţării.

Locuitorii capitalei Beijing, gazdă a Jocurilor Olimpice din 2008, sunt în stare de alertă, deşi nu s-a raportat nici un caz fatal până în prezent.

În capitala chineză au fost semnalate în cursul acestui an circa 4.496 de cazuri de boală provocată de enterovirusuri, în special la copii sub cinci ani, potrivit Beijing News. Nu se ştie deocamdată dacă vreunul din copii infestaţi este purtător al virusului EV71, dar autorităţile locale au anunţat că vor da publicităţii bilanţuri săptămânale.

Centrul de Control al Bolilor a avertizat că orice copil infestat va fi izolat la domiciliu iar, dacă într-o sală de clasă există cel puţin trei copii bolnavi, atunci cursurile vor fi suspendate, potrivit sursei citate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a respins recent ipoteza potrivit căreia virusul ar reprezenta o ameninţare pentru Jocurile Olimpice, dar a avertizat că numărul cazurilor ar putea creşte.

Guvernul chinez, care iniţial a muşamalizat izbucnirea epidemiei de gripă aviară în 2003, a dat dovadă de transparenţă de această dată şi a ordonat autorităţilor medicale să combată agresiv boala.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici