Capitala din UE care propune un tarif de un euro pe zi pentru transportul public

Primarul din Berlin, social-democratul Michael Müller propune introducerea unor abonamente anuale pentru transportul public în valoare de 365 de euro, „pentru a face transportul local mai atractiv” şi pentru a reduce poluarea, notează site-ul thelocal.de.

1247 afișări
Imaginea articolului Capitala din UE care propune un tarif de un euro pe zi pentru transportul public

Capitala din UE care propune un tarif de un euro pe zi pentru transportul public. Sursă foto: Profimedia

Astfel, preţul unui bilet pentru transportul în comun din capitala Germaniei ar urma să fie de un euro pe zi în cazul în care măsura va fi aprobată.

Pe 10 ianuarie, primarul i-a transmis o scrisoare ministrului Transporturilor, Andreas Scheuer, în care i-a solicitat sprijinul pentru această propunere. Guvernul Federal a anunţat recent că intenţionează să ofere sprijin mai multor oraşe pentru un proiect pilot de reducere la un euro pe zi a tarifului pentru transportul public.

O astfel de decizie ar putea reduce simţitor preţul abonamentelor anuale pentru transportul public berlinez, în condiţiile în care, în acest moment, cel mai ieftin astfel de abonament costă 728 de euro.

Anul trecut, Michael Müller a declarat că vrea să se inspire din experienţa Vienei, care a introdus preţuri de 365 de euro pe an pentru transportul public încă din 2012.

De altfel, autorităţile de la Viena au introdus şi alte măsuri pentru reducerea aglomeraţiei. Astfel, locuitorii capitalei Austriei au la dispoziţie o aplicaţie pentru telefonul mobil prin care, în cazul în care decid să folosească transportul public, bicicleta sau mersul pe jos în locul maşinii personale, primesc bilete pentru muzee, concerte sau alte activităţi culturale, în cadrul unui proiect pilot care include 1.000 de persoane. În cazul în care proiectul va fi de succes, el va fi extins pentru publicul larg din toamna acestui an.

Utilizatorii aplicaţiei vor primi un bonus de fiecare dată când, prin alegerea transportului public, cu bicicleta sau mersul pe jos, vor evita eliberarea a 20 de kilograme de dioxid de carbon în atmosferă. Aceste bonusuri vor putea fi ulterior folosite pentru plata accesului la spectacole sau expoziţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici