Carantină naţională în Coreea de Nord după apariţia primelor cazuri de COVID

Autorităţile din Coreea de Nord au ordonat o izolare strictă, odată cu apariţia primelor cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2.

854 afișări
Imaginea articolului Carantină naţională în Coreea de Nord după apariţia primelor cazuri de COVID

Carantină naţională în Coreea de Nord după apariţia primelor cazuri de COVID

Presa de stat a raportat un focar de Omicron în capitala Pyongyang, dar nu a precizat numărul de cazuri, anunţă BBC.

KCNA a anunţat că a fost „cel mai mare incident de urgenţă" care a încălcat „bariera carantinei" din ţară şi că liderul Kim Jong-un se află în discuţii pentru a pregăti răspunsul naţiunii.

Dar observatorii străini susţin că virusul este prezent de mult timp în ţară.

Coreea de Nord nu a avut un program de vaccinare anti-COVID-19, după ce a respins ofertele care i-au fost făcute atât pentru vaccinul Sinovac, fabricat în China, cât şi pentru cel de la AstraZeneca.

Coreenii au încercat să ţină departe virusul prin menţinerea graniţelor închise încă de la începutul pandemiei, ceea ce a dus la o situaţie economică dezastruoasă şi la penurie de alimente, deoarece fluxul de provizii esenţiale către această ţară săracă a fost mult redus.

De la începutul pandemiei, au existat mai multe rapoarte neconfirmate de cazuri de COVID în ţară. Vecinii China şi Coreea de Sud au înregistrat, de asemenea, focare. Chiar în prezent, China se luptă să limiteze cu un val al variantei Omicron.

În luna iunie a anului trecut, mass-media de stat a raportat că preşedintele Kim i-a certat pe înalţii oficiali din cauza unui „incident grav" legat de COVID, dar nu a precizat detalii.

Mai târziu, în septembrie, statul a organizat o paradă militară cu rânduri de soldaţi purtând costume de protecţie şi măşti, ceea ce pentru unii a însemnat că a fost creată o forţă specială pentru a ajuta la prevenirea răspândirii COVID.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici