Care au fost primele cuvinte ale lui Anders Breivik după arestare

Primele cuvinte ale lui Anders Behring Breivik în momentul arestării sale după masacrul comis în insula Utoeya au fost "Am terminat", afirmă cotidianul norvegian Verdens Gang, citând surse neidentificate.

3446 afișări
Imaginea articolului Care au fost primele cuvinte ale lui Anders Breivik după arestare

Care au fost primele cuvinte ale lui Anders Breivik după arestare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am terminat acum", a spus Breivik, în vârstă de 32 de ani, în momentul în care a fost preluat în custodia forţelor de ordine, după care a continuat să le vorbească poliţiştilor.

Poliţia nu a vrut să comenteze informaţia.

Forţele de ordine au relatat miercuri despre intervenţia din insula Utoeya, afirmând că suspectul s-a predat fără să opună rezistenţă. La scurt timp după ce a ajuns pe insulă şi s-a apropiat de zona unde se afla atacatorul, echipa de intervenţie a strigat "Poliţia, suntem înarmaţi", a declarat Haavard Gaasbakk, liderul comandoului.

În acel moment, Breivik a apărut în apropierea unei zone împădurite, cu mâinile ridicate în aer şi neînarmat.

Conform cronologiei prezentate de poliţie, arestarea a avut loc la ora locală 18.27, la o oră şi un minut după prima alertă transmisă poliţiei locale şi la aproximativ 80 de minute după declanşarea atacului armat.

Poliţia norvegiană a fost criticată pentru timpul necesar intervenţiei, în condiţiile în care toate forţele de ordine şi de salvare erau concentrate în zona sediului Guvernului din Oslo, devastată de explozia unei maşini-capcană în jurul orei locale 15.30.

În lipsa unui elicopter adaptat şi pregătit pentru intervenţie, operaţiunea din Utoeya a fost întârziată şi de faptul că ambarcaţiunea poliţiei a suferit o pană de motor. Ulterior, poliţiştii au folosit două ambarcaţiuni civile, mai rapide, aflate în zonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici