Cargoul Arctic Sea, pus sub sechestru de justiţia rusă

Un tribunal rus a pus sechestru pe cargoul Arctic Sea, aparţinând unei companii finlandeze, care ar fi fost deturnat de piraţi şi recuperat ulterior de Marina rusă, au anunţat, miercuri, procurorii, citaţi de RIA Novosti.

18 afișări
Imaginea articolului Cargoul Arctic Sea, pus sub sechestru de justiţia rusă

Cargoul Arctic Sea, pus sub sechestru de justiţia rusă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al comisiei de anchetă din cadrul Parchetului General al Rusiei, a declarat că nava trebuia luată în custodie pentru ca anchetatorii să poată efectua o inspecţie oficială şi amănunţită la bordul lui.

"Anchetatorii vor să afle ce încărcătură se afla la bordul navei, în cadrul investigaţiilor (privind dispariţia ei)," a afirmat Markin.

Arctic Sea, având un echipaj format din 15 membri, este în prezent ancorat în portul rusesc Novorossiisk de la Marea Neagră.

Patru membri ai echipajului au rămas la bord, în timp ce alţi 11 au fost aduşi la Moscova pentru a fi interogaţi.

Opt presupuşi piraţi, găsiţi la bord în momentul eliberării cargoului, au fost arestaţi şi ar putea fi acuzaţi de piraterie.

Dispariţia misterioasă a cargoului Arctic Sea a dat naştere speculaţiilor de presă, potrivit cărora autorităţile ruseşti încearcă să muşamalizeze o operaţiune de trafic.

Ziarista moscovită Iulia Latinina susţine că nava transporta în secret arme unor state controversate ca Iranul sau Siria, via Algeria.

Dar Ministerul rus de Externe a respins aceste speculaţii, afirmând că inspecţia preliminară efectuată deja la bordul vasului nu a scos la iveală existenţa unei încărcături suspecte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici