Carles Puigdemont a ameninţat cu retragerea sprijinului politic premierului spaniol Pedro Sanchez

Carles Puigdemont, fostul preşedinte al parlamentului din Catalonia, a ameninţat cu retragerea sprijinului politic premierului spaniol Pedro Sanchez, care a sprijinit aplicarea articolului 155 din Constituţie prin care l-a obligat să renunţe la conducerea provinciei catalane, informează El Mundo.

460 afișări
Imaginea articolului Carles Puigdemont a ameninţat cu retragerea sprijinului politic premierului spaniol Pedro Sanchez

Carles Puigdemont a ameninţat cu retragerea sprijinului politic premierului spaniol Pedro Sanchez

După ce a preluat controlul Partidului Democrat European Catalan (PDeCAT), Puigdemont le-a cerut deputaţilor catalani din Congresul spaniol să fie pregătiţi pentru a bloca orice măsură o guvernului socialist dacă el va considera că acestea nu satisfac dorinţele sale separatiste.

Până în mimentul de faţă, cei opt parlamentari PDeCAT din Camera Inferioară se aflau sub conducerea Martei Pascal, însă după înlăturarea acesteia din funcţia de coordonatoare generală a partidului, Carles Puigdemont are calea liberă pentru a influenţa în mod direct aritmetica parlamentară a Congresului şi pentru a şantaja Guvernul minoritar condus de Pedro Sanchez.

Deputata Miriam Nogueras, noua vicepreşedintă a PDeCAT care răspunde ordinelor fostului preşedinte, va fi cea care va transmite cerinţele lui Puigdemont către ceilalţi parlamentari catalani. Iar această politică dusă împotriva lui Sanchez se pare că se va impune de acum înainte, aşa cum s-a întâmplat luni când Nogueras a avertizat că ”Guvernului îi va fi mai greu să conteze pe sprijinul PDeCAT în Congres”, după schimbarea conducerii formaţiunii catalane şi a modificării idealurilor sale, care acum s-a exprimat în mod deschis pentru o ”politică unilaterală”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici