Carnagiu în Siria: Cel puţin 15 persoane, dintre care 9 copii, au murit în urma unui bombardament al armatei

Cel puţin 15 persoane, dintre care 9 copii, au murit sâmbătă într-un bombardament al armatei aeriene asupra cartierului kurd din oraşul Alep (nord), conform Observatorului sirian al Drepturilor Omului, (OSDO).

487 afișări
Imaginea articolului Carnagiu în Siria: Cel puţin 15 persoane, dintre care 9 copii, au murit în urma unui bombardament al armatei

Carnagiu în Siria: Cel puţin 15 persoane, dintre care 9 copii, au murit în urma unui bombardament al armatei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un avion militar a bombardat vestul şeicului Maqsud, omorând cel puţin 15 civili, dintre care nouă copii şi trei femei", a anunţat OSDO, precizând că sectorul vizat era sub controlul Partidului uniunii democratice (PYD), aliat sirian al Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK, kurd turc).

La câteva ore după raid, miliţiile PYD au atacat un baraj al armatei la intrarea de sud a şeicului Maqsud, omorând cinci soldaţi, a adăugat OSDO, care se bazează pe o reţea vastă de militanţi şi de surse medicale civile şi militare.

"Este vorba de un act de răzbunare după raid", a comentat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

Raidul aerian intervine după mai multe zile de lupte intense în această zonă între rebeli şi soldaţi, la care au participat luptători kurzi ai PYD care susţin că îşi apără sectorul.

Până în prezent kurzii din Siria erau divizaţi cu privire la războiul civil din ţară, iar majoritatea au încercat să menţină o poziţie de neutralitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici