Carne "toxică" de delfin cu conţinut de mercur de aproape 100 de ori mai mult decât nivelul de siguranţă

  • Activiştii pentru conservarea mediului marin au depus o plângere, cerând retragerea cărnii "toxice" de delfin de la vânzare în Japonia.
  • Un test a arătat că o mostră conţinea niveluri de mercur de până la 100 de ori mai mari decât nivelul de siguranţă recomandat de guvern.
926 afișări
Imaginea articolului Carne "toxică" de delfin cu conţinut de mercur de aproape 100 de ori mai mult decât nivelul de siguranţă

Carne "toxică" de delfin cu conţinut de mercur de până la 100 de ori mai mult decât nivelul de siguranţă

Action for Dolphins (AFD), o organizaţie non-profit cu sediul în Australia, a depus plângerea la poliţia din centrul Japoniei în această lună, pe fondul avertismentelor experţilor potrivit cărora consumul regulat de carne de delfin ar putea pune în pericol sănătatea consumatorilor.
 
AFD a declarat că teste recente efectuate la un laborator din Japonia au arătat că o mostră cumpărată în ţară, o porţie de organe de delfin Risso, a depăşit de până la 97,5 ori limita de mercur stabilită de guvern. Un al doilea pachet de măruntaie de delfin Risso a arătat niveluri de mercur de 80 de ori mai mari decât limita de siguranţă.
 
Un anchetator AFD cu sediul în Japonia a comandat pe 13 octombrie 2022, de pe site-ul Yahoo! Japan, organele de delfin de Risso. Două pachete au sosit pe 15 octombrie şi au fost trimise la un laborator din Japonia, unde au fost testate separat.
 
Hannah Tait, directorul executiv al AFD, a declarat că speră ca rezultatele testelor şi plângerea poliţiei să ducă la retragerea cărnii de delfin de la vânzare în supermarketuri, restaurante şi în retailerul online Yahoo! Japan.
 
Există mai multe rezultate ale testelor care datează de un deceniu şi care arată niveluri potenţial toxice de mercur în carnea de balenă şi delfin vândută prin intermediul site-ului Yahoo! Japan", a declarat Tait pentru The Guardian. „Există o lipsă de informaţii şi de etichetare ... oricine poate cumpăra carnea, inclusiv femeile însărcinate, ceea ce este deosebit de îngrijorător”.
 
„Sperăm că, prin lansarea acestei plângeri, problema va fi abordată de urgenţă şi aceste produse vor fi eliminate de pe site-ul Yahoo! Japan, precum şi de pe rafturile supermarketurilor şi din meniurile restaurantelor. Acesta este un caz în care guvernul japonez se uită în altă parte, chiar dacă - aşa cum spunem în plângerea noastră - vânzarea în continuare a cărnii [toxice] de delfin reprezintă o încălcare a legilor japoneze privind salubrizarea alimentelor”.
 
Într-un e-mail trimis către The Guardian, Yahoo! Japan a declarat că nu vinde carne de delfin "sau orice produse conexe" pe site-ul său, doar carne de balenă. Organe testate de AFD sunt listate pe site-ul Yahoo! Japan ca provenind de la hanagondo-kujira, care poate fi tradus în limba engleză ca delfinul lui Risso sau balena pilot de Risso. Investigatorul AFD a folosit această din urmă traducere, care apare şi pe alte site-uri de cetacee.
 
Tait a precizat că cetaceul este, din punct de vedere biologic, un membru al familiei delfinilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici