Carteluri mexicane de droguri au folosit favoruri sexuale pentru a corupe vameşi americani - oficial

Cartelurile mexicane de droguri au folosit bani şi favoruri sexuale ca instrumente pentru a corupe agenţi vamali americani, potrivit datelor obţinute în urma unei investigaţii a inspectorului general, relatează CNN.

37 afișări

În schimb, agenţii permit trecerea mărfurilor de contrabandă sau a imigranţilor neautorizaţi, protejează sau escortează traficanţii şi transmit informaţii sensibile, a declarat Charles Edwards, inspectorul general al Departamentului american de Securitate Internă.

Potrivit mărturiei lui Edwards în faţa unei subcomisii a Senatului american, cartelul de droguri Zetas este unul dintre liderii "implicaţi tot mai mult în corupţie sistematică".

El nu a prezentat detalii despre cum au fost folosite metode precum favorurile sexuale pentru a corupe agenţii vamali.

Începând din octombrie 2004, 127 de angajaţi ai serviciului vamal au fost arestaţi sau acuzaţi pentru acte de corupţie, a declarat comisarul agenţiei Alan Bersin, la aceeaşi audiere.

Ofensiva preşedintelui mexican, Felipe Calderon, împotriva cartelurilor de droguri şi angajarea mai multor agenţi vamali în ultimii ani au multiplicat riscurile de corupţie, a apreciat Bersin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici