Cartelurile de droguri mexicane folosesc în premieră o maşină-capcană împotriva poliţiştilor

Cartelurile de droguri din Mexic au folosit pentru prima dată o maşină-capcană pentru a ucide doi poliţişti, joi, la Ciudad Juarez, în nordul ţării, aceasta fiind o nouă escaladare a războiului pentru controlul traficului, soldat deja cu 7.000 de morţi de la începutul anului.

35 afișări
Imaginea articolului Cartelurile de droguri mexicane folosesc în premieră o maşină-capcană împotriva poliţiştilor

Cartelurile de droguri mexicane folosesc în premieră o maşină-capcană împotriva poliţiştilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacul din Ciudad Juarez s-a soldat cu patru morţi, dintre care doi poliţişti, un medic şi un membru al serviciilor de securitate, a anunţat vineri comandantul celei de-a cincea zone militare, Eduardo Zarate, care se ocupă de această regiune de la graniţa cu Statele Unite.

"Am găsit reziduuri de zece kilograme dintr-un explozibil cunoscut sub denumirea de C4 şi un telefon mobil" care este posibil să fi servit drept detonator, a declarat el presei.

Presupuşii membri ai unui cartel au lansat maşina către două vehicule ale poliţiei, în seara zilei de joi.

Cartelurile de droguri mexicane nu au mai folosit până în prezent o maşină-capcană în confruntările lor cu forţele de ordine, potrivit autorităţilor.

Joi seara, la Ciudad Juarez, un poliţist a declarat pentru AFP că agresorii au folosit o grenadă cu fragmentare împotriva a două vehicule şi altă grenadă care a explodat atunci când au sosit echipele medicale şi presa.

Pentru poliţie, atacul constituie un răspuns al cartelului Juarez la arestarea, în aceeaşi zi, a unuia dintre oficialii săi locali, Jesus Armando Acosta.

Potrivit unui nou bilanţ oficial, comunicat vineri de Ministerul Justiţiei, "cel puţin 7.048 de decese" sunt atribuite cartelurilor în acest an, iar 24.826 din decembrie 2006, dată la care a preluat puterea preşedintele Felipe Calderon, care le-a declarat război traficanţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici