Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi a drogurilor

  • Vestitul Cartier Roşu va fi înlocuit cu un centru „erotic” cu cinci etaje.
  • Înlocuirea cartierului ar face Amsterdam un oraş mai locuibil pentru localnici.
  • Tururile zonei legale de prostituţie au interzise de la 1 aprilie 2020.
  • Este luată în considerare reducerea numărului de cafenele unde se comercializează cannabis.
2568 afișări
Imaginea articolului Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi a drogurilor

Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Ce planuri are primăria în privinţa prostituţiei şi a drogurilor

Amsterdamul se pregăteşte să construiască un „centru erotic” cu cinci etaje în locul vestitului Cartier Roşu, informează Daily Mail

Înlocuirea Cartierului Roşu cu o clădire „erotică” face parte din planul primarului Femke Halsema care doreşte să facă din Amsterdam un oraş mai locuibil pentru localnici.

Clădirea „erotică” va avea dimensiunea de 5.000 de metri pătraţi şi va conţine 100 de camere mici, două baruri şi un „loc de divertisment erotic”, inclusiv un club de striptease.

Există nouă locaţii posibile pentru acest centru în afara oraşului. Noul Cartier Roşu va avea o singură intrare, idee implementată pentru siguranţa lucrătorilor sexuali. 

Primarul speră, de asemenea, să îmbunătăţească drepturile şi condiţiile pentru lucrătorii sexuali, să reducă traficul de persoane şi criminalitatea.

În ianuarie, consiliul a aprobat planurile primarului de a închide unele dintre ferestrele din Cartierul Roşu din Amsterdam.

Tururile zonei legale de prostituţie, care au fost considerate „nerespectuoase” faţă de lucrătorii sexuali au fost deja interzise de la 1 aprilie 2020.

De asemenea, este luată în considerare reducerea numărului de cafenele cu canabis şi interzicerea de a fi servite turiştilor străini în acestea.

Cannabisul este disponibil în cafenelele din Singel, Amsterdam, unde este permisă şi prostituţia, iar Halsema caută sprijin politic pentru a opri turişti să viteze această zonă. 

Primarul a spus anterior că obiectivul era „consolidarea diversităţii culturale şi a identităţii locale”, precum şi crearea „unui spaţiu public mai accesibil şi mai multă verdeaţă”.

Înainte de pandemia Covid-19, oraşul atrăgea anual 20 de milioane de turişti şi era cunoscut pentru viaţa sa de noapte şi cafenelele şi barurile unde se comercializează canabisului.

Un sondaj de anul trecut al Biroului de Cercetare, Informaţii şi Statistici din Amsterdam arată că 11% dintre turişti au spus că nu vor mai vizita niciodată oraşul dacă cannabisul s-ar interzice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici