Casa Albă a publicat o fotografie cu Barack Obama trăgând cu puşca în ţinte de argilă - FOTO

Casa Albă a publicat sâmbătă o fotografie în care Barack Obama este surprins în plină acţiune, cu carabina la umăr, pentru a arăta că preşedintelui îi place tirul împotriva unor ţinte de argilă, în timp ce ţara este angajată într-o dezbatere asupra reglementării armelor de foc.

251 afișări
Imaginea articolului Casa Albă a publicat o fotografie cu Barack Obama trăgând cu puşca în ţinte de argilă - FOTO

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele apare în această fotografie din profil, în timp ce trage cu carabina, la 4 august, într-un stand de tir de la Camp David, reşedinţa rurală a preşedinţilor americani, în statul Maryland, în apropiere de Washington, precizează Casa Albă, care a publicat imaginea pe site-ul Flickr.

Obama poartă ochelari şi o cască de protecţie, este îmbrăcat cu un pulover şi poartă blugi. Din puşcă iese fum.

Publicarea acestei imagini răspunde scepticismului unor conservatori, în urma unui interviu pe care preşedintele l-a acordat revstei New Republic, la 27 ianuarie, în care spunea că, la Camp David, practică "tot timpul tirul la ţinte mobile de argilă". 

În plină dezbatere asupra reglementării regimului armelor de foc, preşedintele intenţiona să arate că nu este total ostil armelor de foc atunci când sunt utilizate în scopuri de recreere, o idee susţinută prin publicarea fotografiei sâmbătă.

Preşedintele este aşteptat luni în nordul Statelor Unite, pentru a apăra o consolidare a legislaţiei privind armele de foc, prima sa vizită cu această temă de când a lansat acest proiect, în urma atacului armat de la Newtown, soldat, la jumătatea lui decembrie, cu 26 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici