Casa Albă a reactivat acreditarea jurnalistului CNN Jim Acosta, suspendată după o dispută cu Donald Trump

Casa Albă a anunţat, luni, că a restabilit acreditarea de presă a jurnalistului Jim Acosta de la CNN, care a avut o dispută cu preşedintele SUA, Donald Trump, însă a avertizat că acreditarea lui ar putea fi din nou suspendată dacă nu respectă noile reguli pentru evenimentele de presă la care participă Trump.

537 afișări
Imaginea articolului Casa Albă a reactivat acreditarea jurnalistului CNN Jim Acosta, suspendată după o dispută cu Donald Trump

Casa Albă a restabilit acreditarea jurnalistului CNN Jim Acosta, suspendată după o dispută cu Donald Trump

Decizia Administraţiei SUA vine la trei zile după ce un judecător de la Washington a ordonat recativarea acreditării lui Acosta la Casa Albă. Decizia a fost luată de judecătorul Timothy Kelly, care a fost numit în funcţie de preşedintele Donald Trump.

"În această după-amiază l-am notificat pe Jim Acosta şi postul CNN că acreditarea lui a fost reactivată", a afirmat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Totodată, Sanders a comunicat că au fost introduse reguli noi privind conferinţele de presă. De exemplu, fiecare reporter va avea dreptul să pună o singură întrebare, în afară de cazul în care Casa Albă permite punere unei întrebări de clarificare.

Asociaţia Corespondenţilor de la Casa Albă (WHCA) a salutat decizia în legătură cu Acosta, însă a criticat noile reguli, informează agenţia Dpa.

Casa Albă a suspendat acreditarea reporterului Jim Acosta, în urma unei dispute pe care acesta a avut-o cu preşedintele american Donald Trump în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la o zi după alegerile legislative.

Disputa s-a iscat după ce Jim Acosta a început să insiste cu întrebări privind opiniile liderului de la Casa Albă asupra grupului de imigranţi din America Centrală. Donald Trump i-a cerut reporterului CNN să cedeze microfonul, însă acesta a refuzat şi s-a opus tentativei unui membru al Administraţiei prezidenţiale de a lua microfonul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici