Casa Albă anunţă eforturi intense pentru eliberarea jurnalistului american arestat în Rusia

Statele Unite depun eforturi intense pentru a obţine eliberarea jurnalistului american arestat în Rusia, iar deţinerea sa este urmărită atent, anunţă Preşedinţia de la Washington, conform agenţiei Reuters.

268 afișări
Imaginea articolului Casa Albă anunţă eforturi intense pentru eliberarea jurnalistului american arestat în Rusia

"Am depus eforturi intense din primul moment în care am aflat că a fost arestat jurnalistul nostru. Statele Unite urmăresc cu atenţie detenţia sa", a declarat luni seară John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

"Vom face totul pentru a-i aduce acasă pe Evan Gershkovich şi pe Paul Whelan", a subliniat John Kirby, referindu-se la jurnalistul cotidianului The Wall Street Journal şi la un fost militar american condamnat în Rusia pentru activităţi de spionaj.

"Nu ne facem iluzii, va fi necesar un efort intens, dar acest lucru nu înseamnă că vom avea ezitări", a insistat John Kirby.

Administraţia de la Washington a anunţat săptămâna trecută "contacte directe" cu Guvernul Rusiei în cazul jurnalistului american Evan Gershkovich, arestat preventiv în Rusia sub acuzaţia de spionaj.

Evan Gershkovich, în vârstă de 32 de ani, a fost reţinut de agenţi ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) în oraşul Ekaterinburg sub acuzaţia de "spionaj în favoarea agenţiilor guvernamentale din SUA". Ulterior, a fost plasat de o instanţă în arest preventiv. Jurnalistul publicaţiei The Wall Street Journal este acuzat că a colectat informaţii despre obiective militare ruse. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 20 de ani de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici