Casa Albă anunţă o finanţare de 13,5 miliarde de dolari pentru a ajuta americanii cu facturile la energie

Administraţia Joe Biden va pune la dispoziţie 13,5 miliarde de dolari pentru a ajuta gospodăriile americanilor cu venituri mici să îşi reducă facturile la încălzire în această iarnă, a anunţat miercuri Casa Albă.

145 afișări
Imaginea articolului Casa Albă anunţă o finanţare de 13,5 miliarde de dolari pentru a ajuta americanii cu facturile la energie

În cadrul acestei iniţiative, Departamentul american al Sănătăţii şi Serviciilor Umane oferă 4,5 miliarde de dolari în cadrul Programului de asistenţă energetică pentru locuinţele cu venituri mici, a precizat Casa Albă într-un comunicat citat de Reuters.

Consumatorii americani se pot aştepta să plătească cu până la 28% mai mult decât anul trecut pentru a-şi încălzi locuinţele în această iarnă, din cauza creşterii costurilor cu combustibilii şi a vremii mai reci, a estimat Administraţia americană pentru Informaţii în domeniul Energiei (EIA) în perspectiva sa privind combustibilii de iarnă din octombrie.

Noile fonduri îi vor ajuta pe americani să facă faţă costurilor de încălzire şi facturilor neplătite la utilităţi şi să repare aparatele energetice de uz casnic care vor contribui la reducerea costurilor cu energia, a precizat Casa Albă.

Separat, Departamentul american al Energiei va aloca 9 miliarde de dolari din fonduri din Legea privind reducerea inflaţiei pentru a sprijini până la 1,6 milioane de gospodării în modernizarea locuinţelor lor pentru a reduce facturile la energie.

Aproximativ 90% din cele aproximativ 130 de milioane de gospodării din SUA se bazează pe gaze naturale sau electricitate pentru încălzire. Restul folosesc fie motorină, fie propan sau lemn pentru încălzire.

EIA estimează că o gospodărie medie va cheltui în această iarnă aproximativ 931 de dolari pentru încălzirea cu gaz şi aproximativ 1.359 de dolari pentru încălzirea cu energie electrică. Aceasta reprezintă o creştere de 28% pentru gaz şi o creştere de 10% pentru electricitate faţă de anul trecut.

Gospodăriile care folosesc păcură vor cheltui aproximativ 2.354 de dolari pentru căldură în această iarnă, cu 27% mai mult decât anul trecut, în timp ce utilizatorii de propan vor înregistra o creştere a costurilor de 5%, până la 1.668 de dolari, potrivit previziunilor EIA.

În ciuda creşterii mari a costurilor, gazul va rămâne cea mai ieftină sursă de căldură din ţară.

Familiile au deja dificultăţi în a-şi plăti facturile la electricitate şi gaz, aproximativ una din şase gospodării americane având restanţe, potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Directorilor de Asistenţă Energetică (NEADA) din octombrie.

NEADA, care îi reprezintă pe directorii LIHEAP de stat, a declarat că familiile americane aveau restanţe de aproximativ 16,1 miliarde de dolari la plata facturilor la utilităţi.

„Creşterea costurilor energiei casnice în această iarnă va pune milioane de familii cu venituri mici în pericol de a rămâne în urmă cu plata facturilor de energie şi de a nu avea de ales decât să ia decizii dificile între plata alimentelor, a medicamentelor şi a chiriei”, a declarat directorul executiv al NEADA, Mark Wolfe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici