Casa Albă: Donald Trump a avut două întâlniri bilaterale cu Vladimir Putin la summitul G20

Oficiali de la Casa Albă au confirmat, marţi, zvonurile conform cărora preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a avut o a doua întâlnire informală cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la summitul G20 ce a avut loc la Hamburg la începutul lunii, relatează BBC News.

1690 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Donald Trump a avut două întâlniri bilaterale cu Vladimir Putin la summitul G20

Casa Albă: Donald Trump a avut două întâlniri cu Vladimir Putin la summitul G20

Sean Spicer, secretarul de presă al Casei Albe a confirmat că Donald Trump a mai avut o întrevedere, departe de ochii presei, cu Vladimir Putin la doar câteva ore după întâlnirea bilaterală formală de la summitul celor mai puternice 20 de economii ale lumii, desfăşurat la Hamburg la începutul acestei luni. Spicer nu a făcut nicio precizare legată de durata acestei întâlniri sau de subiectele abordate de cei doi preşedinţi.

Potrivit unor surse ale celor de la The Hill, această întâlnire ar fi durat aproximativ o oră, la ea participând şi translatorul preşedintelui rus.

Întâlnirea oficială dintre cei doi a avut loc la data de 7 iulie şi a durat mai bine de două ore. În cadrul acestei întâlniri Trump a abordat problema presupuselor ingerinţe ruse în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, dar Vladimir Putin a negat orice ingerinţă a Moscovei în alegerile americane. Putin a declarat că a discutat cu omologul său american, Donald Trump, despre crizele din estul Ucrainei şi din Siria, despre combaterea terorismului şi despre securitatea cibernetică.

Reacţia lui Donald Trump nu a întârziat să apară. Acesta a postat două mesaje pe Twitter în care a precizat că ”ştirea falsă” legată de o cină secretă pe care a avut-o cu Putin este ”bolnavă”, făcând aluzie la câteva speculaţii apărute în presa din SUA. Totodată, Trump a subliniat că până şi evenimentele oficiale ale summitului sunt transformate în lucruri sinistre.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici