Casa Albă: Donald Trump are încredere în Jeff Sessions, secretarul pentru Justiţie, în pofida recuzării din anchetele privind Rusia

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, are în continuare încredere în Jeff Sessions, secretarul pentru Justiţie, în pofida faptului că acesta s-a recuzat din anchetele privind ingerinţele Rusiei în timpul campaniei prezidenţiale din SUA, informează agenţia de ştiri Reuters.

136 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Donald Trump are încredere în Jeff Sessions, secretarul pentru Justiţie, în pofida recuzării din anchetele privind Rusia

Casa Albă: Donald Trump are încredere în Sessions, în pofida recuzării din anchetele privind Rusia

Într-un interviu acordat cotidianului The New York Times, liderul de la Casa Albă a catalogat decizia lui Sessions de a se recuza drept "foarte nedreaptă faţă de preşedinte", adăugând că această acţiune a dus la desemnarea unui procuror special care să coordoneze anchetele pe această temă.

"Sessions nu ar fi trebuit să se recuze, şi dacă voia să se recuzeze, ar fi trebuit să-mi spună înainte să preia funcţia şi aş fi ales pe altcineva", a declarat Trump.

"Aşa cum a spus şi preşedintele ieri (miercuri -n.red.), este dezamăgit de decizia Procurorului General Sessions de a se recuza, dar în mod clar are încredere în el, ori altfel nu ar mai fi procuror general", a declarat Sarah Sanders, purtătoare de cuvânt a Casei Albe.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, coordonează investigaţiile. Potrivit unor surse, Robert Mueller, "a primit autoritatea de a investiga posibilitatea unei tentative de acoperire" de către Preşedinţia SUA a ilegalităţilor comise de apropiaţi ai lui Donald Trump prin contactele cu oficiali ruşi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici