Oficial american: Aliaţii NATO se tem că exerciţiile militare ruse ar putea fi "un cal troian"

Ucraina şi ţările aliate Statelor Unite din estul Europei sunt îngrijorate de posibilitatea ca exerciţiile militare ale Rusiei să fie "un cal troian" cu scopul de a amplasa echipamente militare în Belarus, a declarat generalul Ben Hodges, comandantul forţelor americane de pe continentul european.

8158 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Aliaţii NATO se tem că exerciţiile militare ruse ar putea fi "un cal troian"

Oficial american: Aliaţii NATO se tem că exerciţiile militare ruse ar putea fi "un cal troian"

Moscova afirmă că exerciţiile militare, programate să aibă loc în luna septembrie în vestul Rusiei şi Belarus, vor respecta limitele internaţionale în ceea ce priveşte dimensiunea, însă oficialii NATO sunt în continuare nesiguri în legătură cu scopul şi scara desfăşurării acestor manevre.

Hodges a declarat că oficialii NATO vor monitoriza echipamentele militare aduse de forţele ruse în Belarus cu ocazia exerciţiilor Zapad 2017.

"Oamenii sunt îngrijoraţi că este un cal troian. Ei (ruşii) spun că «Doar efectuăm un exerciţiu», şi apoi, brusc, au mutat toţi aceşti militari şi echipamente altundeva", a declarat oficialul american.

Hodges a precizat că nici există indicii că Rusia ar avea astfel de planuri, însă o mai mare deschidere din partea Moscovei ar putea reasigura statele din estul Europei.

Unii aliaţi NATO sunt de părere că la exerciţii ruse ar putea participa până la 100.000 de militari, însă Moscova a transmis că va invita observatori în cazul în care numărul trupelor participante depăşeşte 13.000.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici