Casa Albă: "Nimeni nu trebuie să fie păcălit" de retragerea trupelor ruseşti din jurul Kievului

Casa Albă şi-a avertizat aliaţii că: "Nimeni nu ar trebui să se lase păcălit de anunţurile Rusiei" privind reducerea prezenţei sale militare în jurul capitalei ucrainene, Kiev şi că este important să fie "clarvăzători cu privire la realitatea a ceea ce se întâmplă pe teren", relatează Agenţia France-Presse.

705 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: "Nimeni nu trebuie să fie păcălit" de retragerea trupelor ruseşti din jurul Kievului

Casa Albă: "Nimeni nu trebuie să fie păcălit" de retragerea trupelor ruseşti din jurul Kievului

Orice mişcare a forţelor ruse în jurul Kievului este o "redistribuire şi nu o retragere", a declarat la Washington directorul de comunicare al Casei Albe, Kate Bedingfield, în cadrul unui briefing.

Comentariile au fost un ecou al celor venite de la Pentagon cu puţin timp înainte, avertizând că Kievul "rămâne sub ameninţare".

Rusia însăşi precizase anterior, prin intermediul negociatorului principal al Moscovei în discuţiile cu Ucraina, Vladimir Medinsky, că promisiunea sa de a "reduce drastic" operaţiunile militare în jurul Kievului şi în nordul Ucrainei nu reprezintă o încetare a focului. Iar preşedintele ucrainean a declarat deşi semnalele de la discuţiile din Turcia au fost pozitive, acestea nu au înecat exploziile obuzelor ruseşti care plouau asupra Ucrainei.

"Rusia a eşuat în obiectivul său de a captura Kievul", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, dar "încă mai pot să aplice o brutalitate masivă asupra ţării, inclusiv asupra Kievului".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici