Casa Albă pregăteşte un plan de retragere treptată din Irak

Casa Albă intenţionează să se folosească de un raport privind progresele din Irak, care urmează să fie prezentat luna viitoare, pentru a propune un plan de reducere treptată a trupelor din această ţară, începând de anul viitor, relatează The New York Times, în ediţia electronică.

4 afișări
Imaginea articolului Casa Albă pregăteşte un plan de retragere treptată din Irak

Casa Albă pregăteşte un plan de retragere treptată din Irak

Un oficial din cadrul administraţiei americane a declarat că obiectivul acestui anunţ este acela de a contracara presiunile exercitate de opinia publică în vederea unei retrageri mai rapide a trupelor americane din Irak.

Potrivit oficialilor, Casa Albă ar prezenta această abordare ca pe o nouă strategie privind Irakul, un mesaj care vizează în principal membrii republicani ai Congresului, care critică în număr tot mai mare gestionarea războiului din Irak de către preşedintele Bush.

Potrivit oficialilor implicaţi în redactarea noii strategii, Washingtonul intenţionează să susţină că planul de suplimentare a trupelor, iniţiat de Bush, a reuşit să consolideze securitatea şi a dus la reducerea violenţelor interconfesionale şi a atentatelor sinucigaşe, creând condiţiile propice pentru o nouă abordare care va presupune începerea procesului de retragere a trupelor, în prima jumătate a anului viitor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici