Casa Albă: Rezultatul este "descurajator", dar "preşedintele nu îşi poate alege succesorul"

Preşedinţia Statelor Unite admite că pierderea unui scrutin este "descurajatoare", dar pledează pentru "patriotism", amintind că "un preşedinte nu îşi poate desemna succesorul".

3244 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Rezultatul este "descurajator", dar "preşedintele nu îşi poate alege succesorul"

Casa Albă: Rezultatul este "descurajator", dar "preşedintele nu îşi poate alege succesorul" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Toată lumea este descurajată când candidatul pe care îl susţine pierde un scrutin, dar după alegeri suntem americani şi patrioţi înainte de a fi democraţi şi republicani", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, comentând victoria lui Donald Trump.

Josh Earnest a admis că există alegători care au votat de două ori cu democratul Barack Obama şi care acum l-au susţinut pe republicanul Donald Trump. "Nu am nicio explicaţie pentru acest lucru. Preşedintele nu îşi poate alege succesorul, ci îl alege poporul american", a spus Earnest.

Întrebat despre efectele pe care victoria lui Donald Trump le va avea asupra continuării politicilor Administraţiei Barack Obama, reprezentantul Casei Albe a explicat că, "deocamdată, impactul nu se poate cunoaşte cu precizie".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici