Casa Albă: Rusia încearcă să obţină armament suplimentar din Coreea de Nord

Rusia depune eforturi pentru a obţine armament suplimentar din Coreea de Nord, a anunţat joi seară Preşedinţia SUA, iar Departamentul american al Trezoreriei a sancţionat un individ acuzat de facilitarea negocierilor între Moscova şi Phenian.

599 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Rusia încearcă să obţină armament suplimentar din Coreea de Nord

"Există noi informaţii care arată că Rusia încearcă în mod activ că obţină muniţie suplimentară din Coreea de Nord", a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, citat de cotidianul Le Monde şi de agenţia Reuters.

John Kirby s-a declarat preocupat că regimul de la Phenian va furniza Rusiei armament suplimentar. Conform serviciilor de informaţii americane, Coreea de Nord a furnizat deja asistenţă militară Rusiei pentru invazia din Ucraina.

Departamentul american al Trezoreriei a sancţionat, joi, un cetăţean slovac, Ashot M., acuzat că ar încerca să faciliteze contracte privind livrări de armament din Coreea de Nord în Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici