Casa Albă spune că discuţiile pentru eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas sunt promiţătoare

Casa Albă a declarat luni că discuţiile pentru eliberarea altor ostatici din Gaza ai grupării Hamas au fost promiţătoare, dar că mai sunt încă multe de făcut.

99 afișări
Imaginea articolului Casa Albă spune că discuţiile pentru eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas sunt promiţătoare

Casa Albă spune că discuţiile pentru eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas sunt promiţătoare

O serie de negocieri din ultimele zile, la care au participat directorul CIA, William Burns, şi emisarul american pentru Orientul Mijlociu, Brett McGurk, s-au concentrat pe asigurarea eliberării ostaticilor, precum şi pe un armistiţiu în războiul dintre Israel şi Hamas, relatează Reuters.

"Cred că este corect să le descriu ca fiind promiţătoare", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby.

Preşedintele american Joe Biden a încercat să faciliteze eliberarea celor peste 100 de ostatici care încă sunt deţinuţi de gruparea Hamas după atacul din 7 octombrie asupra Israelului.

Burns s-a întâlnit, duminică, cu şeful Mossad şi cu prim-ministrul Qatarului, precum şi cu şeful serviciilor de informaţii egiptene, în cadrul unor discuţii descrise ca fiind constructive de Israel, dar cu diferenţe semnificative de poziţii.

La rândul său, Kirby a declarat că au avut loc discuţii importante, însă ”nu am trecut încă linia de sosire".

Tensiunile au crescut în Orientul Mijlociu de când Israelul şi-a început ofensiva aeriană şi terestră, iar gruparea Houthi din Yemen, susţinută de Iran, a început atacuri în Marea Roşie, care au perturbat transportul maritim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
hamas,
israel,
ostatici

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici