Casa Albă: Vicepreşedintele Mike Pence îşi amână vizita în Orientul Mijlociu

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a decis amânarea vizitei oficiale în Orientul Mijlociu, în contextul votului din Congresul american privind reforma fiscală, şi a tensiunilor izbucnite după decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

266 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Vicepreşedintele Mike Pence îşi amână vizita în Orientul Mijlociu

Casa Albă: Vicepreşedintele Mike Pence îşi amână vizita în Orientul Mijlociu

Turneul în Egipt şi Israel era programat să înceapă marţi, însă va fi amânat până la mijlocul lunii ianuarie, fapt ce îi permite vicepreşedintelui să fie prezent în Congresul SUA pentru a se asigura că pachetul legislativ privind reforma fiscală trece de votul din Senat, a declarat un oficial de la Casa Albă, potrivit site-ului postului France 24.

Oficialii americani au negat că decizia lui Pence ar avea legătură cu valul de proteste violente izbucnite în Israel după decizia preşedintelui Trump privind Ierusalimul.

Îaintea vizitei, oficialii palestinieni au transmis că liderul american nu este bine venit, iar preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a anunţat că nu se va întâlni cu Mike Pence în cursul vizitei sale în regiune.

Proteste violente au avut loc aproape zilnic în teritoriile palestiniene după decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitală a Israelului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici