Cât au furat oligarhii şi Putin de la poporul rus. Dezvăluirile făcute de Bill Browder, investitor exilat de regimul Putin

Un trilion de dolari. Atât de mulţi bani estimează celebrul investitor Bill Browder că Vladimir Putin şi oligarhii ruşi au furat de la poporul rus de la căderea Uniunii Sovietice.

18007 afișări
Imaginea articolului Cât au furat oligarhii şi Putin de la poporul rus. Dezvăluirile făcute de Bill Browder, investitor exilat de regimul Putin

Cât au furat oligarhii şi Putin de la poporul rus. Dezvăluiriile făcute de Bill Browder, investitor exilat de regimul Putin

"Aceştia sunt bani care ar fi trebuit să fie cheltuiţi pentru sănătate şi educaţie, drumuri şi servicii", a declarat Browder la un eveniment organizat în Manhattan pentru a sărbători publicarea celei de-a doua sale cărţi, "Freezing Order", care povesteşte cum a devenit un duşman al lui Putin ca urmare a încercărilor sale de a expune corupţia de la Kremlin.

Nepot al liderului comunist american Earl Browder, Bill Browder a făcut miliarde de dolari prin Hermitage Capital Management, fondul pe care l-a înfiinţat în 1996, în perioada haotică a capitalismului rusesc., relatează Yahoo News.

Pe măsură ce Browder a intensificat controlul asupra unora dintre companiile în care a investit - în special gigantul energetic Gazprom - a intrat în conflict cu Kremlin şi cu Putin.

Lui Browder i s-a interzis intrarea în Rusia în 2005. El locuieşte acum la Londra, un oraş preferat de oligarhii pe care îi dispreţuieşte.

"Toată lumea încearcă să se gândească la Rusia ca la un stat suveran şi la Putin ca la un lider care acţionează în interes naţional", a declarat Browder pentru Yahoo News, descriind această perspectivă ca fiind o neînţelegere fundamentală.

"Credeţi greşit că puteţi aplica ştiinţa politică în Rusia. Trebuie să fii criminolog pentru a înţelege Rusia. Oamenii nu intră în guvern pentru a servi ţara. Ei intră în guvern pentru a fura bani".


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici