Câţiva crocodili, văzuţi pe străzile din nord-estul Australiei

Câţiva crocodili au fost văzuţi pe străzile din nord-estul Australiei, unde au ajuns din cauza inundaţiilor.

61 afișări
Imaginea articolului Câţiva crocodili, văzuţi pe străzile din nord-estul Australiei

Câţiva crocodili, văzuţi pe străzile din nord-estul Australiei

Peste 60 la sută din statul Queensland este afectat de inundaţii, în urma a două uragane care au provocat ploi deluviale şi care au afectat 3.000 de gospodării. Şi armata a fost mobilizată pentru operaţiunile de ajutorare.

Câţiva locuitori din Queensland au afirmat că au văzut mai mulţi crocodili mari în regiunea Carpentaria.

"Nu ştiu dacă este vorba de unul sau de mai mulţi. Sperăm să rămână în apă şi copiii să fie ţinuţi pe uscat", a spus primarul din Normanton, Joyce Zahner.

Pe o stradă din oraşul vecin cu Townsville, un crocodil de 1,6 metri a fost lovit, marţi, de o maşină, potrivit gărzii forestiere. Crocodilul, o specie protejată în Australia, s-a ales cu câţiva dinţi în minus şi a primit îngrijiri, potrivit aceleeaşi surse.

Pagubele produse de inundaţii au fost estimate iniţial la 76 de milioane de dolari americani, potrivit ministerului din Queensland responsabil cu dezastrele naturale, Neil Roberts.

În timp ce ploile devastează nordul, în sud-estul Australiei este resimţită cea mai severă caniculă din ultimul secol. Cel puţin 35 de persoane au murit în ultimele zile din cauza valului de căldură care a provocat incendii şi întreruperi de electricitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici