CĂUTĂRILE avionului Malaysia Airlines dispărut au fost extinse: Nave se îndreaptă spre un obiect care poate fi o barcă de salvare

Autorităţile din Malaysia au extins zona de căutare a avionului Boeing 777 dispărut sâmbătă cu 239 de oameni la bord, anunţă autorităţile locale.

3621 afișări
Imaginea articolului CĂUTĂRILE avionului Malaysia Airlines dispărut au fost extinse: Nave se îndreaptă spre un obiect care poate fi o barcă de salvare

CĂUTĂRI ale avionului Malaysia Airlines dispărut : Nave se îndreaptă spre un obiect care poate fi o barcă de salvare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Zona de căutare a fost extinsă în Marea Chinei de Sud", a anunţat directorul Autorităţii aeronautice malaysiene, Azharuddin Abdul Rahma.

De asemenea, vor fi efectuate căutări şi pe coasta de vest a Malaysiei.

UPDATE 13:30 - Pata de carburant din largul Malaysiei nu are legătură cu dispariţia avionului Boeing 777

Pata de carburant descoperită în largul Malaysiei nu aparţine avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, dispărut sâmbătă în largul Vietnamului, au arătat luni analizele.

"Acest carburant nu este folosit de avioane", ci de nave, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei maritime din Malaysia, Faridah Shuib. Pata de carburant a fost descoperită la aproximativ 185 de kilometri de coastele Malaysiei, în apropiere de locul în care turnul de control a pierdut contactul cu avionul.

UPDATE 11:11 - Nave caută un obiect care poate fi o barcă de salvare, în urma dispariţiei zborului MH370

Nave se îndreptau luni către o zonă în care a fost reperat, plutind, un obiect care ar putea să fie o barcă de salvare, în urma dispariţiei sâmbătă de pe radar a avionului de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines, au anunţat autorităţile malaysiene.

"Tocmai am primit o informaţie potrivit căreia un avion a observat ceva care seamănă cu o barcă de salvare răsturnată", a declarat şeful Aviaţiei Civile malaysiene Azharuddin Abdul Rahman.

"Îi contactăm pe omologii noştri (străini) şi trimitem nave în zonă pentru a verifica obiectul, elementele", a adăugat el.

După mai bine de 48 de ore de la dispariţie, situaţia zborului MH370 - care asigura o legătură Kuala Lumpur-Beijing, cu 227 de pasageri de 14 naţionalităţi şi 12 membri ai echipajului la bord - este în continuare învăluită în mister.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici