Cauza probabilă a prăbuşirii Airbusului A310 al companiei Yemenia este o eroare de pilotaj

Franţa privilegiază din ce în ce mai mult ipoteza erorii de pilotaj în cazul prăbuşirii, la 30 iunie, în Oceanul Indian, în apropiere de Insulele Comore, a Airbusului A310 al companiei Yemenia, accident soldat cu 152 de morţi, susţin doi oficiali francezi sub protecţia anonimatului.

26 afișări
Imaginea articolului Cauza probabilă a prăbuşirii Airbusului A310 al companiei Yemenia este o eroare de pilotaj

Cauza probabilă a prăbuşirii Airbusului A310 al companiei Yemenia este o eroare de pilotaj (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Se pare că a fost o eroare de pilotaj", a declarat unul dintre ei. Cel de-al doilea oficial evocase şi el, la începutul săptămânii, această ipoteză.

Starea avionului - care nu respecta normele europene de siguranţă - a fost avansată rapid ca ipoteză pentru a explica producerea catastrofei, însă deocamdată ancheta nu a validat această explicaţie.

Cauzele accidentului - din care numai o adolescentă de 13 ani, Bahia Bakari, a scăpat cu viaţă - nu sunt nici acum cunoscute în mod oficial.

Cutiile negre ale aparatului Airbus A310 aparţinând companiei Yemenia se află în Franţa de la 31 august pentru a fi examinate, potrivit Biroului de Anchete şi Analize (BEA).

Ele au sosit odată cu anchetatorul principal responsabil cu acest dosar în cadrul BEA şi cu anchetatorii comorieni.

Cele două cutii negre ale avionului Airbus A310 au fost recuperate la sfârşitul lunii august.

Alcătuită din experţi comorieni, yemeniţi şi francezi, comisia de anchetă a accidentului este condusă de autorităţile comoriene, cu sprijinul tehnic al Biroului de Anchete şi Analize, responsabil în Franţa cu investigarea accidentelor aeriene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici