Cazul fetiţei găsite în tabăra de romi din Grecia: Poliţia apelează la Interpol pentru a o identifica

Autorităţile din Grecia au cerut ajutor Interpolului pentru a o identifica pe Maria, fetiţa blondă cu ochii verzi, găsită la 16 octombrie într-o tabără de romi din Farsala (centrul Greciei), a anunţat organizaţia de cooperare poliţienească într-un comunicat.

846 afișări
Imaginea articolului Cazul fetiţei găsite în tabăra de romi din Grecia: Poliţia apelează la Interpol pentru a o identifica

Cazul fetiţei găsite în tabăra de romi din Grecia: Poliţia apelează la Interpol pentru a o identifica

Interpolul, cu sediul la Lyon (estul Franţei), a anunţat marţi seara că Atena i-a trimis o cerere în care solicită ajutor pentru identificarea fetiţei blonde cu ochii verzi.

Organizaţia de cooperare poliţienească încearcă să identifice fetiţia pe baza ADN-ului, informaţiile despre care vor fi comunicate celor 190 de state membre ale Interpolului.

"În primul rând, am obţinut de la autorităţile din Grecia informaţii privind profilul genetic (al fetiţei), cu scopul de a le compara cu cele din baza noastră de date, însă nu a fost depistată nicio coincidenţă", a subliniat secretarul general al Interpol, Ronald Noble.

El a precizat că Interpol, de asemenea, caută rude ale fetiţei pentru o identifica.

Până în prezent, au fost primite 8.000 de apeluri în legătură cu fata, în vârstă de cel puţin patru ani, pe care presa elenă a supranumit-o "îngerul blond". Poliţia a reţinut opt posibile piste, inclusiv din Statele Unite, Suedia, Franţa, Canada şi Polonia.

Un bărbat în vârstă de 39 de ani şi soţia sa, în vârstă de 40 de ani, au fost prezentaţi unei instanţe din oraşul Larissa, fiind puşi sub acuzare pentru răpire, a declarat avocatul suspecţilor, Kostas Katsavos. Cei doi suspecţi susţin că fetiţa le-a fost încredinţată în grijă de mama ei, din Bulgaria.

Potrivit poliţiei, cuplul de romi a înregistrat 14 copii, majoritatea cu ajutorul unor acte false, pentru a beneficia de alocaţii familiale. În afară de "răpire", cuplul a fost inculpat luni pentru "întocmire de documente false", fiind vorba, în special, de certificatul de naştere al fetiţei, depus la primăria din Atena.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici