Cazul Khashoggi: Turcia acuză Statele Unite că „închid ochii” în privinţa uciderii jurnalistului saudit

Administraţia de la Ankara a acuzat Statele Unite că „închid ochii” la uciderea lui Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, catalogând declaraţiile făcute de preşedintele american Donald Trump pe această temă drept „comice”, relatează Reuters.

813 afișări
Imaginea articolului Cazul Khashoggi: Turcia acuză Statele Unite că „închid ochii” în privinţa uciderii jurnalistului saudit

Cazul Khashoggi: Turcia acuză Statele Unite că „închid ochii” în privinţa uciderii urnalistului saudit

Preşedintele Donald Trump a declarat marţi că, indiferent dacă prinţul moştenitor saudit este implicat sau nu în asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, Statele Unite vor menţine relaţiile cu Arabia Saudită, pentru protejarea intereselor americane, pe cele ale Israelului şi ale altor aliaţi.

„Serviciile noastre secrete continuă să analizeze toate informaţiile, dar se poate foarte bine ca prinţul moştenitor să fi avut cunoştinţă de acest eveniment tragic - poate că a ştiut, poate că nu a ştiut!”, a declarat Trump.

Comentariile lui Donald Trump sunt contrazise de CIA, care consideră că moartea jurnalistului saudit a fost ordonată de prinţul moştenitor.

Numan Kurtulmus, vicepreşedintele partidului AK din Turcia, a contrazis remarcile făcute de preşedintele american.

„Declaraţiile de ieri sunt comice. Nu este posibil ca o agenţie de informaţii de rangul CIA, care ştie şi ce culoare are blana pisicii care merge prin grădina consulatului, să nu ştie cine a ordonat uciderea. Acest lucru nu este credibil nici pentru opinia publică din Statele Unite, nici la nivel mondial”, a declarat Kurtulmus.

În urma unei întâlniri cu secretarul american de Stat, Mike Pompeo, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că Turcia nu este complet satisfăcută cu nivelul de cooperare primit din partea Arabiei Saudite în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici