Cazul macabru din Marea Britanie: Boris Johnson trage un semnal de alarmă privind pericolul reprezentat de traficanţii de persoane

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a reiterat pericolul reprezentat de traficanţii de persoane şi a transmis că aceştia ar trebui urmăriţi şi reţinuţi de autorităţi, după ce cadavrele a 39 de persoane au fost descoperite în interiorul unui camion din Essex, relatează site-ul agenţiei Reuters.

994 afișări
Imaginea articolului Cazul macabru din Marea Britanie: Boris Johnson trage un semnal de alarmă privind pericolul reprezentat de traficanţii de persoane

„Camionul groazei” din Marea Britanie: Boris Johnson a tras un semnal de alarmă privind pericolul reprezentat de traficanţii de persoane

Descoperirea a fost făcută în dimineaţa zilei de miercuri, după ce poliţia din Essex a sesizat prezenţa celor 39 de cadavre umane în camionul aflat într-un parc industrial din oraşul Grays, situat la peste 30 de kilometri de Londra. Şoferul camionului a fost reţinut sub acuzaţia de omor.

„E dificil să ne punem în pielea celor de la serviciile de urgenţă, cand le-a fost cerut să deschidă containerul şi să expună crima îngrozitoare care a avut loc”, a declarat liderul Johnson în faţa Parlamentului britanic.

„Ştim că acest tip de comerţ (cu pesoane) continuă. Toţi traficanţii de persoane ar trebui urmăriţi şi aduşi în faţa justiţiei”, a mai adăugat premierul britanic.

Premierul britanic Boris Johnson a transmis condoleanţe şi s-a arătat îngrijorat în legătură cu incidentul din parcul industrial în comitatul Essex. „Sunt îngrozit de acest incident tragic din Essex”; „Gândurile mele sunt alături de cei care şi-au pierdul vieţile şi de cei apropiaţi lor”, a comunicat liderul Executivului britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici