Cazul soţilor Bârsan generează noi temeri privind calitatea judecătorilor de la CEDO

Judecătorul român la CEDO, Corneliu Bârsan, îşi foloseşte imunitatea diplomatică pentru a-şi proteja soţia, acuzată într-o afacere de corupţie, comentează Daily Mail, menţionând că acest caz generează noi temeri privind calitatea judecătorilor de la CEDO.

1098 afișări
Imaginea articolului Cazul soţilor Bârsan generează noi temeri privind calitatea judecătorilor de la CEDO

Cazul soţilor Bârsan generează noi temeri privind calitatea judecătorilor de la CEDO (Imagine: Shutterstock)

Gabriela Bârsan, judecător la instanţa supremă română, este acuzată într-o afacere de corupţie. Anchetatorii, care o suspectează de trafic de influenţă, au efectuat o percheziţie la locuinţa sa.

Corneliu Bârsan afirmă însă că acest lucru este o încălcare a Convenţiei de la Viena, care le oferă diplomaţilor străini imunitate. În calitate de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, el este de asemenea protejat. Experţii subliniază însă că imunitatea nu este oferită judecătorilor în beneficiul propriu sau pentru a obstrucţiona justiţia.

Acest caz a generat noi temeri privind calitatea judecătorilor de la CEDO, comentează Daily Mail.

"Aceasta este o acuzaţie gravă privind standardul unor judecători ai Curţii, care are putere peste Marea Britanie", a declarat Stephen Booth, din cadrul institutului Open Europe.

Corupţia este o preocupare majoră în România şi Bulgaria, care au aderat la Uniunea Europeană în 2007, menţionează publicaţia britanică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici