Cazul Trayvon Martin: Cel puţin 13 persoane, arestate la Los Angeles în protestele faţă de achitarea lui George Zimmerman

Cel puţin 13 persoane au fost arestate luni în Los Angeles (California), în a doua noapte de proteste contra achitării controversate a lui George Zimmerman, pentru uciderea unui tânăr de culoare în Florida, a anunţat luni primarul oraşului.

200 afișări
Imaginea articolului Cazul Trayvon Martin: Cel puţin 13 persoane, arestate la Los Angeles în protestele faţă de achitarea lui George Zimmerman

Cazul Trayvon Martin: Cel puţin 13 persoane, arestate la Los Angeles în protestele faţă de achitarea lui George Zimmerman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şase persoane care participau la manifestaţii, declarate "ilegale" de către autorităţi, au fost arestate în noaptea de duminică spre luni în faţa clădirii televiziunii CNN din Hollywood.

Magazinele, în special un supermarket Wal-Mart, au fost distruse de către aproximativ 150 de persoane, nemulţumite de achitarea lui Zimmerman pentru uciderea în 2012 a lui Trayvon Martin, un adolescent de culoare, a declarat primarul.

"Noi trebuie să respectăm apelul la pace al familiei Martin. Manifestaţiile în masă sunt declarate ilegale. Poliţia securizează zona", a scris primăria într-un mesaj pe Twitter, după incidentele care au izbucnit luni în urma unui priveghi.

Ciocnirile dintre manifestanţi şi poliţie au avut loc pe mai multe străzi ale cartierului Crenshaw, în sud-vestul oraşului Los Angeles.

Mai la nord, în Oakland, în golful San Francisco, câţiva manifestanţi au fost arestaţi, după ce sute de persoane au luat cu asalt o autostradă şi au blocat circulaţia, potrivit cotidianului Los Angeles Times.

Şeful poliţiei din Los Angeles, Charlie Beck, de asemenea, a reacţionat pe Twitter: "Violenţa nu este niciodată un răspuns. Le cer tuturor manifestanţilor din L.A. să lase pacea să revină. Acesta este oraşul nostru şi noi avem nevoie să lucrăm împreună pentru a-l păstra".

În Los Angeles au avut loc revolte similare, soldate cu morţi, în aprilie 1992, când nişte poliţişti albi care au atacat violent un afro-american au fost achitaţi în pofida unor dovezi covârşitoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici