Cazuri de sechestrare a unor femei timp de mai mulţi ani

Descoperirea într-o casă din Cleveland, în Statele Unite, a trei femei răpite şi ţinute în captivitate de aproximativ zece ani aminteşte de alte cazuri de femei sechestrate timp de mai mulţi ani.

2577 afișări
Imaginea articolului Cazuri de sechestrare a unor femei timp de mai mulţi ani

Cazuri de sechestrare a unor femei timp de mai mulţi ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

STATELE UNITE:

Pe 26 august 2009, Jaycee Dugard, în vârstă de 29 de ani, este găsită "într-o stare de sănătate bună" în grădina unei case, în regiunea San Francisco, după ce a fost sechestrată de către un cuplu timp de 18 ani, perioadă în care a avut doi copii cu răpitorul. Ea a fost răpită pe 10 iunie 1991, la vârsta de 11 ani, în prezenţa bunicului său, în timp ce aştepta autobuzul, de către Phillip Garrido, care circula cu o maşină. Phillip şi Nancy Garrido au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Cazul a provocat discreditarea aparatului judiciar californian, deoarece, în timpul sechestrării, Garrido se afla sub control judiciar pentru un caz de viol anterior. Statul californian a acordat victimei despăgubiri în valoare de 20 de milioane de dolari.

În iunie 2002, la Salt Lake City (Utah, vest), Elizabeth Smart, în vârstă de 14 ani, este răpită noaptea de către un bărbat înarmat, dintr-o cameră în care se afla împreună cu sora sa mai mică. Adolescenta, sechestrată şi violată în mod repetat timp de nouă luni, a fost găsită în martie 2003, la aproximativ 20 de kilometri de casă. Răpitorul, Brian David Mitchell, a fost condamnat în mai 2011 la închisoare pe viaţă.

AUSTRIA:

Pe 23 august 2006, Natascha Kampusch, în vârstă de 18 ani, este găsită rătăcind pe străzile din regiunea Vienei, după ce a scăpat dintr-un adăpost subteran în care răpitorul ei a sechestrat-o timp de opt ani. Tânăra austriacă a fost răpită pe 2 martie 1998, pe drumul către şcoală, la periferia Vienei, pe când avea vârsta de zece ani, de către un dezechilibrat, Wolfgang Priklopil, în vârstă de 35 de ani. Răpitorul s-a sinucis în ziua apariţiei tinerei, aruncându-se sub un tren.

Tot în Austria, Elisabeth Fritzl a fost sechestrată şi violată timp de 24 de ani de către tatăl ei, Josef Fritzl, în pivniţa casei familiei, la Amstetten, la aproximativ 150 de kilometri vest de Viena. Scandalul a izbucnit în aprilie 2008, odată cu spitalizarea unuia dintre cei şapte copii din relaţia incestuoasă pe care a avut-o cu fiica sa. Josef Fritzl a fost condamnat la închisoare pe viaţă şi plasat într-o instituţie psihiatrică pentru sechestrarea şi violarea fiicei sale, dar şi pentru uciderea unui bebeluş născut din incest.

ITALIA

În iunie 2008, într-o localitate din apropiere de Caserte, în regiunea Napoli, Maria Monaco, în vârstă de 47 de ani, sechestrată timp de 18 ani într-o cameră de către familia sa, ca pedeapsă pentru că a făcut un copil în afara căsătoriei, este eliberată de către carabinieri, în urma unui apel anonim. Ea a fost sechestrată de către mama, sora şi fratele săi începând din 1990, după ce aceştia au aflat că era însărcinată cu un bărbat pe al cărui nume nu l-a spus niciodată.

Fiul nelegitim, în vârstă de 17 ani şi jumătate, trăia normal şi era şcolarizat la momentul descoperirii mamei sale care, în schimb, trăia în condiţii insalubre şi suferea de tulburări psihice.

JAPONIA

În ianuarie 2000, o tânără a fost găsită întâmplător, după ce a fost sechestrată peste nouă ani. Ea a fost răpită în noiembrie 1990, la vârsta de nouă ani, pe drum către şcoală, după care a fost sechestrată într-o cameră la etajul doi al casei răpitorului, în regiunea Niigata (nord-vest). Tânăra, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a fost descoperită de ambulanţieri veniţi să îl caute pe răpitorul ei, pentru a-l plasa într-un mediu spitalicesc, la solicitarea mamei acestuia, care considera comportamentul acestuia "straniu". El a fost condamnat în 2003 la 14 ani de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici