CDU a anunţat sloganul pe care va miza în primele alegeri fără Angela Merkel din ultimii aproape 20 de ani

Partidul de centru-dreapta al Angelei Merke a dezvăluit marţi sloganul cu care va merge în prima campanie din ultimii aproape 20 de ani în care actualul cancelar nu va conduce partidul.

662 afișări
Imaginea articolului CDU a anunţat sloganul pe care va miza în primele alegeri fără Angela Merkel din ultimii aproape 20 de ani

CDU a anunţat sloganul pe care va miza în primele alegeri fără Angela Merkel din ultimii aproape 20 de ani

Sloganul nou „Deutschland gemeinsam machen” care poate avea două sensuri în traducerea în limba română „Să facem Germania împreună” sau „Să construim Germania împreună”.

Oricum ar fi, „împreună” pare a fi cuvântul cheie pentru o forţă politică care nu se mai poate baza pe un singur lider dominant care să aducă voturile şi care doreşte să rămână partidul principal.

„Să abordăm acest lucru împreună”, a declarat Armin Laschet, liderul partidului şi candidat la cancelar.

Noul slogan a fost prezentat de secretarul general al CDU, Paul Ziemiak, la o conferinţă de presă la Berlin. Ziemiak a dezvăluit, de asemenea, o serie de postere care se concentrează pe principalele teme de campaniei ale partidului: familia, securitatea, îngrijirea persoanelor în vârstă, educaţia, locuinţele la preţuri accesibile şi abordarea schimbărilor climatice în timp ce creează locuri de muncă.

CDU şi partidul său soră bavarez se bucură de un avans substanţial în sondajele de opinie la mai puţin de trei luni până la alegerile generale din 26 septembrie. Sondajul POLITICO îi plasează pe primul loc cu 29 la sută din voturi - cu 10 puncte procentuale înaintea Verzilor, care sunt pe locul doi.

În 2017 partidul a mers în alegeri cu sloganul „Für ein Deutschland, in dem wir gut und gerne leben” - „Pentru o Germania în care trăim bine şi cu bucurie”.

Ziemiak a declarat că bugetul campaniei va fi acelaşi ca şi pentru ultimele patru campanii electorale - puţin peste 20 de milioane de euro. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici