Ce a spus, de fapt, Roman Protasevici în declaraţie difuzată de televiziunea din Belarus. Un analist mimico-gestual a descifrat mesajul jurnalistului

  • Roman Protasevich a dat o scurtă declaraţie difuzată de televiziunea Belarus 1.
  • Jurnalistul a spus că nu are probleme de sănătate şi că va continua să coopereze.
  • Marius Marinoff, analist mimico-gestual, spune că Protasevich a fost constrâns.
12315 afișări
Imaginea articolului Ce a spus, de fapt, Roman Protasevici în declaraţie difuzată de televiziunea din Belarus. Un analist mimico-gestual a descifrat mesajul jurnalistului

Ce a spus, de fapt, Roman Protasevici în declaraţie difuzată de televiziunea din Belarus. Un analist mimico-gestual a descifrat mesajul jurnalistului

Roman Protasevich se află în detenţie la Minsk şi spune că e cooperant cu autorităţile. Însă mesajul său este, mai degrabă, îngrijorător.

Doar 29 de secunde a vorbit Protasevich în interviul publicat de televiziunea din Belarus. Un impact mai puternic a avut ce nu a spus, de fapt, jurnalistul.
 
Ceea ce m-a frapat este lipsa emoţiilor, ceea ce înseamna o desensibilizare. Aceasta vine, de obicei, prin depravarea de anumite elemente cum ar fi somn, cum ar fi orice altceva. Nu există nicio microexpresie, nicio emoţie care poate să vină doar în cazul în care avem o stare de oboseală susţinută sau dacă avem o miză care face să anulăm orice altă emoţie pt că dacă am arăta o emoţie ar putea să aducă un deserviciu cuiva, inclusiv pierderea vieţii unei persoane drag.
În momentul de faţă domnul Protasevici, real, am putea spune că este incongruent cu ceea ce simte şi că real este pus să mintă,” a spus Marius Marinoff, analist interpret mimico-gestual.
 
Marius Marinoff este expert în analiza micro-gesturilor şi micro-expresiilor. El e convins că Protasevici a fost constrâns să dea aceste declaraţii, iar înregistrarea publicată nu a fost prima versiune a interviului, iar cei care l-au constrâns ştiau ce fac.
 
„Clar s-a înregistrat de mult mai multe ori, iar ceea ce am văzut noi este doar una care, să zicem, a fost cea mai reuşită. Culorile alese, maro cu alb, locul unde este pus la masă, te duce într-o întâlnire colocvială. Ţigările şi bricheta semnifică faptul că toată lumea este liniştită, nu a fost altceva decât un setup bine gândit înainte,” a adăugat Marius Marinoff.
 
Deşi cuvintele spuse de Protasevici au avut darul să liniştească, ceea ce a arătat interviul are efect invers. Marius Marinoff crede că jurnalistul a încercat să protejeze pe altcineva cu discursul său.
 
„Toţi avem un punct slab. Toţi avem un acel ceva care este de importanţă majoră, fie ca sunt copiii, fie ca este o pisică. Are un moment în care încearcă să se ascundă de tot, în care spune că vor continua cu ancheta, moment în care el închide ochii şi îi ţine închişi o perioadă mai lungă de timp. Ceea ce duce către partea de „nu mai pot, nu mai vreau, vreau să mă ascund,” a mai spus analistul.
 
Tatăl jurnalistului Roman Protasevici, care a fost reţinut în Belarus după ce avionul în care se afla a fost obligat să aterizeze acolo, a declarat că fiul său sigur a fost forţat în acel videoclip postat online să îşi recunoască vinovăţia şi pare să aibă nasul rupt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici