CE ar putea recomanda peste câteva luni eliminarea vizelor pentru ţările din Balcanii de Vest

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial marţi, 31 martie)

6 afișări

Comisia Europeană ar putea recomanda, în prima jumătate a acestui an, eliminarea vizelor de călătorie pentru ţările din Balcanii de Vest care au aplicat suficiente reforme, declară Olli Rehn, comisarul UE pentru Extindere, citat de publicaţia electronică EUObserver.

"Poate anul acesta vom putea obţine rezultate concrete în privinţa circulaţiei fără viză", a declarat Rehn.

"Analizăm rapoartele şi vom formula recomandări înainte de încheierea preşedinţiei cehe a Consiliului UE, pentru ca statele membre să poată lua anul acesta o decizie privind eliminarea vizelor în cazul ţărilor avansate care îndeplinesc criteriile şi condiţiile", adaugă Rehn.

Potrivit celor mai recente rapoarte, Macedonia, Serbia şi Muntenegru sunt în prezent statele cele mai avansate din acest punct de vedere, în timp ce Albania şi Bosnia-Herţegovina sunt mai puţin pregătite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici