CE retrage videoclipul care a stârnit controverse, în urma acuzaţiilor de rasism - VIDEO

Un clip video postat pentru o scurtă perioadă de timp marţi dimineaţa pe Internet de către Comisia Europeană (CE) cu scopul de a promova extinderea Uniunii Europene (UE) a fost retras în urma unor acuzaţii de rasism.

599 afișări
Imaginea articolului CE retrage videoclipul care a stârnit controverse, în urma acuzaţiilor de rasism - VIDEO

CE retrage videoclipul care a stârnit controverse, în urma acuzaţiilor de rasism

Clipul, care poate fi accesat în continuare pe YouTube, prezintă o femeie europeană tânără care seamănă cu eroina filmului "Kill Bill", reprezentând aparent Europa şi care reuşeşte să învingă în mod paşnic intenţiile agresive ale altor luptători ce reprezintă în mod caricatural alte continente.

După ce femeia albă se multiplică, ajungând la un număr de 12, care sugerează numărul stelelor de pe steagul european, neeuropenii se aşază pe jos, închipuind negocierile. Clipul se încheie cu cuvintele "cu cât suntem mai mulţi, cu atât suntem mai puternici".

"Clipul nu era absolut deloc conceput ca rasist. Regretăm, evident, că a fost perceput în acest fel", s-a scuzat, citat într-un comunicat, Stefano Sannino, directorul general al Departamentului însărcinat cu Extinderea în cadrul CE.

"Prezentăm scuze tuturor celor care s-au simţit ofensaţi. Având în vedere aceste controverse, am decis să oprim imediat campania şi să retragem înregistrarea video", a adăugat el.

Acest clip îi avea ca ţintă pe tinerii obişnuiţi cu jocurile video şi pe amatorii de arte marţiale, a justificat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici