Bărbatul reţinut după incendierea catedralei din Nantes riscă ani grei de închisoare şi o amendă consistentă

  • Un refugiat din Rwanda a recunoscut că a dat foc Catedralei din Nantes.
  • Bărbatul în vârstă de 39 de ani lucra ca voluntar în biserică.
  • Acesta riscă acum zece ani de închisoare şi o amendă de 150.000 de euro.
1342 afișări
Imaginea articolului Bărbatul reţinut după incendierea catedralei din Nantes riscă ani grei de închisoare şi o amendă consistentă

Sursa FOTO: Profimedia

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, care lucra ca paznic voluntar la Catedrala Sf. Petru şi Paul din Nantes, a recunoscut că este responsabil de incendiul izbucnit pe 18 iulie, în trei locuri ale clădirii. 

Bărbatul, care a venit ca refugiat în Franţa cu mai mulţi ani în urmă, riscă acum o pedeapsă de zece ani de închisoare şi o amendă de 150.000 de euro, potrivit procurorului Pierre Sennès, citat de Euronews. 

Avocatul suspectului, Quentin Chabert, a spus presei franceze că clientul său regretă profund faptele sale, care au dus la distrugerea mai multor vitralii şi a unei orgi cu valoarea istorică. 

Peste 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului apărut sâmbăta trecută. Construcţia Catedralei din Nantes a început în 1434, iar lucrările au fost finalizate abia în 1891. Ultimul incendiu avusese loc în 1972, iar renovarea completă s-a încheiat în 2013.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici