Ce spune preşedintele Turciei despre racheta care a ucis două persoane în Polonia

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că ia în serios negaţiile Rusiei privind implicarea în atac, adăugând că este posibil să fie vorba despre o eroare tehnică.

92553 afișări
Imaginea articolului Ce spune preşedintele Turciei despre racheta care a ucis două persoane în Polonia

Ce spune preşedintele Turciei despre racheta care a ucis două persoane în Polonia

Luând cuvântul la summitul G20 din Bali, Recep a declarat că s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz: „există impresia generală că această rachetă nu este de fabricaţie rusească şi această declaraţie deschide calea către anumite fapte, astfel încât nu ar trebui să insistăm că această rachetă a fost lansată din Rusia. Aceasta ar putea însemna o provocare”.
 
El a adăugat că „pacea poate fi stabilită doar prin dialog şi noi dorim să stabilim dialogul”.
 
Armata poloneză a fost pusă în alertă maximă, a declarat Piotr Miller, purtătorul de cuvânt al guvernului, marţi noaptea.
 
Consiliul de Securitate polonez i-a cuprins pe preşedintele Andrzej Duda şi prim-ministrul Mateusz Morawiecki, fiind convocată şi o şedinţă de urgenţă a Executivului de la Varşovia. Asta după ce două rachete ruseşti au aterizat pe teritoriul polonez de la graniţa cu Ucraina, ucigând două persoane.
 
Pompierii din satul polonez Przewodow, din comuna Dołhobyczów, aflată la 10 km de graniţa cu Ucraina, au confirmat că două persoane au murit în urma a două explozii care au lovit un hambar cu cereale, scrie ziarul local Kurier Lubelski.
 
Martorii citaţi de ziar au spus că au auzit două explozii. Poliţia „încearcă să stabilească cauzele şi circumstanţele exacte ale accidentului”, a declarat un purtător de cuvânt al acestora. Întreaga zonă a fost izolată.
 
Deşi tot mai multe surse indică asta, Rusia nu recunoaşte că rachetele care au lovit Polonia îi aparţin. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici