Ce sumă a donat cel mai bogat om din Japonia pentru victimele dezastrului

Preşedintele companiei nipone de telecomunicaţii Softbank, Masayoshi Son, cel mai bogat om din Japonia, a anunţat că va dona zece miliarde de yeni (120 milioane de dolari) şi salariul până la ieşirea la pensie pentru a ajuta victimele dezastrului care a lovit Japonia, transmite Bloomberg.

150 afișări
Imaginea articolului Ce sumă a donat cel mai bogat om din Japonia pentru victimele dezastrului

Ce sumă a donat cel mai bogat om din Japonia pentru victimele dezastrului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Son, în vârstă de 53 de ani, a câştigat în anul fiscal încheiat în martie un salariu de 108 milioane de yeni (1,3 milioane de dolari) şi dividende în valoare de 1,3 miliarde de yeni (15,5 milioane de dolari). Participaţia de 21% deţinută de Son la Softbank este evaluată la peste 740 de miliarde de yeni (8,8 miliarde de dolari), potrivit datelor Bloomberg. Ediţia niponă a Forbes îl clasifică pe Son ca cel mai bogat om din Japonia.

Softbank, al treilea furnizor de servicii de telecomunicaţii wireless din Japonia, va dona încă un miliard de yeni (12 milione de dolari) în plus faţă de contribuţia preşedintelui companiei. Son va ceda salariul pe anul fiscal început în martie pentru a ajuta copiii rămaşi orfani după cutremurul şi tsunami-ul de la 11 martie.

Suma anunţată de şeful Softbank a devenit cea mai mare donaţie individuală de până în prezent, devansând contribuţiile de câte un miliard de yeni ale preşedintelui companiei Fast Retailing, Tadashi Yanai, şi preşedintelui Rakuten, Hiroshi Mikitani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici