Cea de-a doua femeie infectată cu Ebola în SUA este o asistentă care a călătorit cu avionul deşi avea febră

Femeia a cărei infectare cu virusul Ebola a fost confirmată miercuri în Statele Unite este asistentă în cadrul spitalului din Dallas, ea contractând boala după ce l-a îngrijit pe liberianul decedat din cauza febrei hemoragice. Femeia a călătorit cu un avion comercial al Frontier Airlines, deşi avea febră uşoară (37,5 grade Celsius).

572 afișări
Imaginea articolului Cea de-a doua femeie infectată cu Ebola în SUA este o asistentă care a călătorit cu avionul deşi avea febră

Cea de-a doua femeie infectată cu Ebola în SUA a călătorit cu avionul în ziua dinaintea spitalizării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Asistenta în vârstă de 29 de ani, Amber Vinson, s-a îmbolnăvit după ce l-a îngrijit pe liberianul Thomas Eric Duncan, decedat la 8 octombrie la Texas Health Presbyterian Hospital. Nina Pham, o altă asistentă de la spitalul din Dallas, primeşte tratament pentru Ebola după ce l-a îngrijit pe Duncan, iar instituţia a anunţat că aceasta se simte mai bine.

Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) a anunţat că Vinson a fost plasată sub regim de izolare după ce a anunţat marţi că are febră. Testele preliminare au arătat că femeia are Ebola, dar rezultatele testelor de confirmare nu sunt încă disponibile. Ea va fi transferată la Emory Hospital în Atlanta pentru continuarea tratamentului.

CDC a precizat că Vinson este în stare stabilă, adăugând că investighează trei persoane care au intrat în contact cu ea. Potrivit CDC, Vinson a călătorit luni cu un avion comercial al companiei Frontier Airlines, care efectua cursa 1143 din Cleveland spre Dallas, dar nu a prezentat simptome ale bolii în timpul zborului, în condiţiile în care Ebola este considerată contagioasă numai atunci când o persoană prezintă simptome. Totuşi, CDC le-a cerut celor 132 de pasageri ai zborului 1143 să contacteze centrul, iar în urma discuţiilor pe care specialiştii medicali le vor avea cu aceştia, persoanele cu un potenţial risc vor fi monitorizate activ.

Vinson le-a spus autorităţilor americane că avea o uşoară febră, de 37,5 grade Celsius, înainte de a se îmbarca în avion. Directorul CDC, Tom Frieden, a declarat că deşi nu ar fi trebuit să poată urca la bordul unei curse comerciale, posibilitatea ca alţi pasageri să fi fost contaminaţi este "extrem de redusă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici