Cea mai mare ameninţare pentru securitatea Marii Britanii

Agenţiile britanice de spionaj vor intensifica activităţile de colectare de informaţii privind Rusia, care a devenit cea mai mare ameninţare pentru Marea Britanie, anunţă ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

372 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare ameninţare pentru securitatea Marii Britanii

Cea mai mare ameninţare pentru securitatea Marii Britanii (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

"În momentul de faţă, ne confruntăm cu un lider al Rusiei care nu pare înclinat să respecte sistemul de reglementări internaţionale ce asigură pacea între ţări, ci îl subminează", a declarat Hammond, citat de Reuters.

"Suntem pe un teritoriu familiar pentru oricine are vârsta peste 50 de ani, comportamentul agresiv al Rusiei reamintindu-ne de potenţialul de cea mai mare ameninţare pentru securitatea noastră", a adăugat şeful diplomaţiei britanice.

"Colectarea de informaţii despre capacităţile militare şi intenţiile Rusiei rămâne o parte vitală a eforturilor serviciilor de spionaj britanice în viitorul apropiat", a adăugat Hammond, responsabil de Serviciul britanic de informaţii externe (MI6) şi de Agenţia guvernamentală de informaţii (GCHQ).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici