Cea mai mare firmă de taxi dintr-o ţară europeană a suspendat maşinile Tesla Model 3 după un accident grav

  • Cea mai mare firmă de taxi din Paris, G7, a suspendat din cursele sale automobilele Tesla Model 3, după ce una dintre ele a fost implicată într-un accident mortal în weekend.
  • O persoană a murit şi alte 20 au fost rănite, după ce un şofer a pierdut controlul vehiculului.
  • Tesla a negat orice problemă tehnică a maşinii, după ce a verificat de la distanţă datele acesteia.
7969 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare firmă de taxi dintr-o ţară europeană a suspendat maşinile Tesla Model 3 după un accident grav

Cea mai mare firmă de taxi dintr-o ţară europeană a suspendat maşinile Tesla Model 3 după un accident grav

Procurorii din Paris au deschis o anchetă pentru acuzaţii de omor prin imprudenţă şi vătămare involuntară. În accident a fost implicat un şofer de taxi care nu era în timpul serviciului şi care îşi ducea familia la un restaurant, potrivit BBC.
 
Presa franceză a precizat că vehiculul a lovit doi pietoni, un semafor şi o dubă. Tehnologia de asistenţă a Tesla permite vehiculelor sale să conducă, să accelereze şi să frâneze automat. Dar firma a fost acuzată că este înşelătoare, deoarece tehnologia nu conduce automat maşina, iar şoferii trebuie să menţină controlul şi atenţia în permanenţă.
 
Tesla a comercializat funcţia ca fiind "Autopilot" şi a promis "autoconducere completă", care este acum disponibilă pentru unii utilizatori într-o versiune beta.
 
Utilizatorii au abuzat frecvent de sistem în trecut, exemplele fiind de la utilizarea telefoanelor în timp ce maşina merge nesupravegheată până la schimbarea scaunelor auto şi fără a lăsa niciun şofer la volan.
 
La începutul acestui an, autorităţile americane au deschis o investigaţie oficială privind sistemul Autopilot, în urma a 11 accidente produse de Tesla din 2018 în care au fost implicate vehicule de urgenţă.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici