VIDEO  Cea mai recentă ameninţare a lui Putin: bombardierul nuclear cu nume de cod NATO Blackjack

  • Preşedintele rus Vladimir Putin a testat în zbor noul bombardier strategic TU-160M, ​​cu o capacitate nucleară modernizată, care va fi folosit de Forţele Aeriene Ruse.
  • După ce zborul a decolat de la o bază din Kazan, Putin a spus că TU-160M ​​a fost „o maşină nouă şi foarte fiabilă”.
  • Avionul are nume de cod NATO Blackjack şi este considerat „de încredere” de către preşedintele rus.
1846 afișări
Imaginea articolului Cea mai recentă ameninţare a lui Putin: bombardierul nuclear cu nume de cod NATO Blackjack

Puternicul bombardier rusesc

Bombardierul cu rachete strategice Tu-160М modernizat - având numele de cod NATO Blackjack - poate intra în serviciul Forţelor Armate Ruse, a spus preşedintele Vladimir Putin la sfârşitul zborului său de testare la bordul avionului, care este capabil să transporte focoase nucleare.

„Voi reitera ceea ce i-am spus deja comandantului avionului şi conducătorilor Ministerului Apărării: cu siguranţă, poate intra în serviciu în Forţele Armate”, a spus Putin, citat de Tass, descriind avionul ca fiind „de încredere”.

Agenţia oficială de ştiri rusă Ria Novosti a scris că bombardierul Ilya Muromets a aterizat pe pista unei uzine aeronautice din Kazan la aproximativ 30 de minute după decolare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a numit ruta „un secret militar” şi a spus că pregătirea preşedintelui rus pentru zbor va dura aproximativ 45 de minute.

Zborul a fost anunţat de Moscova cu mai puţin de o lună înainte de alegerile prezidenţiale din Rusia şi cu două zile înainte de data de 24 februarie, care anul acesta va marca doi ani de la începutul agresiunii militare împotriva Ucrainei, război care a deteriorat şi mai mult relaţiile deja tensionate dintre Rusia şi Occident. 

Cea mai grea din lume care transportă rachete de croazieră cu vârf nuclear

Tu-160M ​​​​este cea mai mare aeronavă supersonică din istoria aviaţiei militare şi cea mai grea din lume capabilă să transporte rachete de croazieră cu vârf nuclear. Este răspunsul Rusiei la bombardierul Rockwell B-1 Lancer, dezvoltat de SUA. În vremea sovietică, Tu-160 a fost supranumit „lebăda albă” de către piloţii ruşi.

În aprilie 2015, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a decis că acest tip de aeronave trebuia actualizat pentru epoca contemporană. Astfel, au început studiile şi lucrările care au dus la testarea acestui bombardier de nouă generaţie.

Televiziunea de stat a difuzat imaginile decolării de pe pista uzinei de aviaţie Kazan, cu comentariul trimisului Pavel Zarubin entuziasmat de noua misiune a preşedintelui.

Campania electorală a candidatului la preşedinţie Putin este o eternă paradă militară, într-o ţară care şi-a modelat economia după război, cu 7,5% din PIB, în 2024, investit în apărare, mai mult decât în ​​vremea sovietică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici