Cea mai vastă reţea mondială de calculatoare piratate, anihilată de Spania

Garda Civilă spaniolă a anunţat miercuri că a anihilat, în colaborare cu FBI, cea mai importantă reţea mondială de claculatoare piratate, cu peste 13 milioane de asemenea computere, şi că a arestat trei spanioli care conduceau această reţea.

118 afișări
Imaginea articolului Cea mai vastă reţea mondială de calculatoare piratate, anihilată de Spania

Cea mai vastă reţea mondială de calculatoare piratate, anihilată de Spania (Imagine: Mediafax Foto)

Aceste "calculatoare controlate", repartizate în peste 190 de ţări, se aflau sub controlul infractorilor, care au creat această reţea şi care puteau sustrage date personale, în special bancare, aparţinând proprietarilor calculatoarelor, sau puteau trimite e-mail-uri nesolicitate (spam).

Era vorba de calculatoare aparţinând unor persoane, dar şi unor întreprinderi private şi organisme publice.

Pe calculatorul aparţinând conducătorului acestei reţele, arestat în februarie în Ţara Bascilor (nordul Spaniei), Garda Civilă a găsit informaţii personale aparţinând unui număr de peste 800.000 de utilizatori.

Potrivit Gărzii Civile, acesta îşi câştiga existenţa de pe urma acestor calculatoare "sclave", închiriindu-le unor terţi, în scopuri infracţionale.

"Am avut noroc că această reţea a intrat pe mâinile unei persoane care nu era conştientă de potenţialul infracţional", a declarat comandantul Gărzii Civile, Juan Salom, care a coordonat ancheta, într-o conferinţă de presă la Madrid.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici